Kakve se to žene najčešće odlučuju na preljubu?

(foto: weheartit.com)

Psiholozi su zahvaljujući brojnim istraživanjima otkrili koji je to tip žena najskloniji vezama za jednu noć.

Doktorka Kristina Durante i profesor psihologije, doktor Norm Lee, su rezultate svojih istraživanja objavili u Spisima kraljevskog naučnog biološkog društva u Londonu čije je najzanimljivije delove preneo časopis Scince.

“Studija nudi nove dokaze da psihološki mehanizmi i dalje igraju ključnu ulogu u seksualnoj motivaciji i ponašanju žene”, tvrdi doktorka Durante.

Durante i Lee su, zapravo, istraživali odnose između estradiola, hormona koji luče jajnici i koji je tesno povezan sa plodnošću, i seksualne motivacije posle anketiranja 52 studentkinje koje nisu koristile kontracepciju.

Ukoliko ste propustili: Sa kakvim muškarcima žene varaju svoje muževe?

Učesnice su bile stare između 17 i 30 godina. Istraživači su, zatim, merili nivo hormona u njihovom organizmu u dve “tačke” u toku ovulacionog ciklusa a zatim zatražili da svaka od žena oceni sopstvenu fizičku privlačnost. Nezavisni posmatrači su, zatim, takođe merili njihovu fizičku atraktivnost.

Učesnice su takođe u toku istraživanja odgovarale na pitanja koja su merila njihovu sklonost ka neverstvu i prevari stalnog partnera. Ustanovljeno je da je nivo estradiola kod žena tesno povezan sa mišljenjem o sopstvenoj fizičkoj privlačnosti.

Ukoliko ste propustili: Ljudi koji se bave ovim profesijama najviše varaju!

Žene sa visokim nivoom hormona takođe su pokazivale veliku spremnost na flert, ljubljenje i ulaženje u ozbiljne seksualne odnose sa novim, do tada nepoznatim partnerom, ali nisu bile izuzetno raspoložene za “seks za jednu noć”. Međutim, nivo estradiola bio je negativno povezan sa ženinim seksualnim zadovoljstvom koji joj pruža “glavni partner”.

“Naši nalazi pokazuju da izuzetno plodne žene njihovi stalni partneri retko seksualno zadovoljavaju zbog čega su vrlo lako spremne da utehu i zadovoljstvo potraže u zagrljaju drugog muškarca. Ipak, to ne znači da su sve žene ‘prebogate estradiolom’ spremne da uleću u seksualne avanture. Umesto toga, one se najčešće opredeljuju za neku vrstu serijske mogomije”, zaključila je Duranteova u izjavi za Science.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Your email address will not be published.