Ima 26 godina i retko kožno oboljenje – a sada ruši modne standarde

Sara Geurts je imala samo 10 godina kada je otkriveno da pati od retke bolesti koja usporava proizvodnju kolagena.

Ovaj redak poremećaj poznat je pod imenom Ehlers-Danlosov sindrom, a bolest pogađa tek jednu od 5.000 osoba. Za nju, nažalost, još uvek ne postoji lek.

Nakon što joj je postavljena dijagnaoza, Sara se osećala kao da joj se svet srušio. Od malena je maštala o velikoj karijeri u modelingu i modnim pistama…

“Moj sindrom je bio moja najveća nesigurnost. U srednjoj školi sam pokušavala da na sve načine sakrijem svoju naboranu kožu. Nisam želela da drugi saznaju za moj problem i ni sa kim nisam pričala o tome. Živela sam u laži”, rekla je Sara.

Ipak, uprkos bolesti, Sara je rešila da se bori za ostvarenje svojih snova. Danas ne skriva svoju naboranu kožu, nego je pokazuje celom svetu, a upravo zahvaljujući njoj, počela je da gradi i zavidnu karijeru u modelingu.

“Moja priča nije priča samo o meni. To je priča o milionima devojaka širom sveta, koje se svakodnevno hvataju u koštac sa svojim nesigurnostima, u pokušaju da prihvate svoje mane i zavole svoje telo”, zaključila je Sara i dodala da nikada ne smemo odustati od svojih snova.

Izvor: PopSugar

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Your email address will not be published.