Iceberg Salat Centar pokrenuo projekat “Mali poljoprivrednici”

IMG_3814

Iceberg Salat Centar, lider u proizvodnji i pakovanju salata, povrća i voća na domaćem tržištu, pokrenuo je projekat “Mali poljoprivrednici”.

Cilj projekta je da se najmlađima približi proces uzgajanja povrća i voća kako bi se motivisali da od najranijeg uzrasta krenu da se hrane zdravo i steknu zdrave navike.

Projekat podrazumeva organizovane posete kompaniji, dece uzrasta od 4 do 10 godina. U prvom delu posete deca zajedno sa agronomima kompanije obilaze njive na kojima mogu videti kako se salata i ostalo povrće uzgaja na otvorenom polju i u plastenicima. Nakon toga deca odlaze do specijalno ograđenih bašta, gde uz pomoć argonoma, Jabučila i Šargareposlave, Iceberg Salat Centar Junior junaka, sade povrće.

IMG_3913

Kako je kompanija locirana u Surčinu, prve posete će se organizovati za decu iz Beogradskih vrtića i škola, tokom proleća-leta 2017 godine. U kasnijem periodu su planirane i aktivnosti “otvorenih vrata” tokom kojih će roditelji sa decom tokom vikenda moći da dođu i obiđu polja i zasade povrće.
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Your email address will not be published.