Beauty trik: Ovo je tajna neprolazne lepote Cindy Crawford!

Ona lepotu svoje kože duguje - kravljem mleku! (foto: instagram)
Ona lepotu svoje kože duguje – kravljem mleku! (foto: instagram)

Da li ste znali da kraljica drevnog Egipta, Kleopatra, i jedna od najuspešnijih modela svih vremena, Cindy Crawford, imaju još nešto zajedničko – osim lepote? U pitanju je beauty trik kome duguju za fantastičan izgled svoje kože!

Legenda kaže da je egipatska kraljica Kleopatra, koju su mnogi u to vreme smatrali najlepšom ženom na svetu, zapanjujući izgled kože dugovala kupkama na bazi magarećeg mleka. U moć mlečnih kiselina kune se i jedna od najpopularnijih supermodela Cindy Crawford, koja već godinama ne odustaje od “mlečnog” beauty režima – svakodnevno se umiva mešavinom mleka i mineralne vode!

Obično kravlje mleko je odličan izvor kalcijuma koji gradi kosti i zube i održava zdravlje mišićnih vlakana. Mleko sadrži vitamin A, D, E, K i deo B kompleksa (B1, B2 i B12), značajne količine fosfora, ali i mlečne masti koje pozitivno deluju na kožu.

Mlečne kiseline uništavaju mrtve ćelije kože, dok vitamin A i E prisutan u ovom svakodnevnom napitku obnavlja elastičnost kože i čini je glatkom i odmornom.

Ako želite da i vi svojoj koži podarite nežniji i odmorniji izgled, isprobajte ovu kupku po uzoru na egipatsku kraljicu Kleopatru:

Recept za Kleopatrinu kupku

Sastojci:

– 1 litar punomasnog mleka životinjskog porekla (kravlje, kozje, magareće)

– vruća voda

– domaći med (po želji)

Priprema:

1. Zagrejte mleko na ringli, ali ne dozvolite da proključa. Vruću tečnost ulijte u vodu, kojom ste napunili kadu za kupku.

2. Po želji možete dodati i 100 grama domaćeg meda koji će dodatno omekšati kožu.

3. Lezite u kupku 10 – 15 minuta, pa nakon toga isperite kožu mlakom vodom i nastavite da je tretirate na uobičajen način.

4. Koža će vam već nakon prve kupke biti nežnija i elastičnija, ali prave rezultate primetićete nakon nekoliko nedelja redovne primene.

Savet plus: Bolje rezultate postići ćete ako koristite punomasno mleko životinjskog porijekla koje ima i veći procenat mlečnih masti sa hranjivim sastojcima, kao i mleko organskog porekla.
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Your email address will not be published.