8 razloga zašto je bolje nositi spiralne od običnih gumica za kosu

(foto: Cosmopolitan.hr)
(foto: Cosmopolitan.hr)

Spiralne gumice za kosu se ne nose toliko često, ali nakon što pročitate ovaj članak i uporedite ih sa običnim gumicama shvatićete da je vreme za neke promene.

  • Ne ostavlja tragove prelomljene kose. Zahvaljujući izradi u formi telefonske žice, ovakva gumica neravnomerno raspoređuje pritisak na kosu za razliku od standardnih gumica, zbog čega izostaju iritantni tragovi prelomljene kose. Nejednak pritisak osigurava čvrsto držanje repa bez tragova nošenja nakon skidanja.
  • Uz pomoć ovakve gumice jednostavno i brzo možete eksperimentirati s raznim frizurama, bez potrebe da upotrebljavate ikakve dodatne kopčice i ukosnice.
  • Spiralna gumica idealna je u svim uslovima budući da ne upija znoj, s njom se možete bez problema kupati i vježbati, a na sve to se lakše od bilo koje druge gumice vadi iz mokre kose.
  • Zahvaljući materijalu od kojeg je ovakva gumica izrađena, bez obzira koliko je često nosili vaša će koša biti znatno manje oštećena budući da upotreba ovakvih gumica puno manje oštećuje kosu i vrhove nego što to čine standardne gumice za kosu.
  • Spiralne gumice dovoljno su čvrste da osiguraju da vaš rep ostane na mjestu, ali u isto vreme i dovoljno ‘labave’ da se pobrinu da vam nošenje repa više nikada ne zada glavobolju.
  • Korišćenjem ovakve gumice vaša se kosa neće petljati niti ćete skidanjem gumice počupati nekoliko vlasi kao što je to najčešće slučaj s tipičnim gumicama za kosu.
  • Zahvaljujući materijalu od kojeg je spiralna gumica napravljena, ona je i sa higijenske strane bolji izbor od obične gumice, a osim toga je u potpunosti antialergijska i samim tim 100% sigurna za upotrebu.
  • Dok će standardne gumice biti puno primerenije za glatku i ravnu kosu, a nešto komplikovanije za žene sa izrazito valovitom i kovrdžavom kosom, spiralna će gumica odgovarati baš svakom tipu i debljini kose te će svakoj ženi biti jednako jednostavna za korišćenje.
Izvor: Cosmopolitan.hr
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Your email address will not be published.