7 načina da prekinete svađu sa partnerom

(foto: Favim)

Svi parovi se svađaju i to je normalno. Ako se izvuku pouke, svađa nekada može imati i pozitivan efekat na odnos sa partnerom.

Međutim, ako se konflikt produži, a rešenja nema ni na vidiku, može da dovede čak i do raskida veze. Zato vam otkrivamo pametne načine i ispravne fraze koje će vam pomoći da okončate svađu, tako da ne zažalite ni zbog jedne izgovorene reči.

Ne kritikujte partnera

Kritikovanje partnera će samo pogoršati situaciju, naročito ako to radite namerno. Ne vređajte partnera, već razgovarajte o specifičnoj situaciji koja vas je uznemirila.

Ne preuvaličavajte svoja osećanja

Razgovarajte o svojim osećanjima i obratite se osećanjima svog partnera, pokazujući interes za njegovo emotivno stanje.

Ne pravite pretpostavke

Ne mislite o tome da se vaš partner ne ponaša odgovarajuće kada niste zajedno. To će samo izazvati novu svađu. Razjasnite motive njegovog ponašanja.

Ne gledajte na partnera sa visine

Ne pokazujte svoju nadmoćnost u odnosu na partnera. Na ovaj način mu pokazujete da nije dovoljno dobar za vas. Predložite da zajedno pronašete rešenje problema.

Ne tražite krivca

Pogrešno je raspravljati o tome ko je kriv. Situacija se već dogodila, pa je pametnije da pokušate da pronađete najbolju strategiju kako da izađete iz nje.

Ne napadajte partnera zbog grešaka iz prošlosti

Podsećanje partnera na prethodne svađe neće popraviti situaciju već će izazvati novu svađu. Diskutujte o tome što vas trenutno muči. Nakon što se situacija reši, spasite sebe tuge i ne vraćajte se na nju.

Potrudite se da posmatrate stvari i sa njegove tačke gledišta

Zaboravljanje da je za vezu potrebno dvoje, može da uzrokuje agresiju. Prilagodljivost je uvek bolja: kada razgovarate o obe tačke gledišta, snažni argumenti će izaći na površinu i privući pažnju druge strane.

Izvor: Brightside.me

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Your email address will not be published.