7 modnih saveta za niske devojke

(foto: weheartit.com)

Niske devojke moraju pažljivo birati odeću i aksesoare jer neke kombinacije mogu još više skratiti njihovu figuru i uskratiti im graciozan izgled. 

Za vas smo pripremili savete top stilista koji su pomoću šarmantnog modela objasnili kako da pravilno naglasite svoju građu:

Majice i suknje

(foto: BrightSide)

Da biste izgledali sjajno, morate održavati dobre proporcije tela. Odabir odeće igra značajnu ulogu u tome. Nošenje majice preko suknje skraćuje figuru i čini da torzo izgleda punačkije i duže, a noge kraće. Majicu nosite uvučenu u suknju da biste istakli struk, izdužili noge igenralno učinili figuru nežnijom i vitkom. Druga opcija je da nosite kombinaciju suknje i kratkog topa.

Kaiševi i cipele

(foto: BrightSide)

Ako volite da nosite cipele i sandale sa kaišićima oko zgloba, vodite računa da boja kaišića odgovara boji kože. Kada su u pitanju cipele, kontrast boja čini da noge izgledaju kraće. Fotografija sa leve strane pokazuje kako kaiš stvara horizontalnu liniju čineći da torzo izgleda šire. Sa druge strane, vertikalne linije (haljina bez kaiša, cipele svetle boje) čini da izgledate više i vitkije.

Jakne i sakoi

(foto: BrightSide)

Sitne devojke ne bi trebalo da nose široke i duge jakne, odela i sakoe – oni vizuelno skraćuju noge i prikrivaju siluetu. Birajte manje, kraće jakne, do struka ili malo niže. Budite pažljive i kada je u pitanju odabir torbe. Najbolja opcija je mala torba ne šira od 25 cm. Ako volite rančeve, neka budu mali i jasnog geometrijskog oblika.

Kardigani

(foto: BrightSide)

Dugi kardigani su lako rešenje za nekoliko dodatnih centimetara bez nošenja visokih štikli. Ovakva odeća radi savršen posao stvaranja neprekidne vertikalne linije, koja vizuelno izdužuje figuru. Naravno, kardigan ne sme biti suviše debeo i sa velikim detaljima, kao što su ogromni džepovi i slično.

Haljine

(foto: BrightSide)

Duge, široke haljine najbolje izgledaju na visokim devojkama. Kada ih nose minijaturne lepotice, ove haljine ih naprosto “progutaju” i skrate im siluetu, naročito noge. Sa druge strane, haljine sužene u struku istaći će obline i izdužiti figuru.

Kontrasti i monohromi mi

(foto: BrightSide)

Kontrasta odeća, poput svetle majice i tamnog donjeg dela, deli figuru na pola, stvarajui horizontalnu liniju koja će naglasiti nedostatak visine. Za razliku od toga, monohromna odeća primetno produžuje siluetu. Osim toga, odeća svetlih boja izgleda glomaznije: pogledajte kako isti duks u različitim bojama, izgleda malo veće na levoj slici.

Farmerke i majice

(foto: BrightSide)

Kratki ili isečeni top, savršen je izbor za sitne žene. Kombinovanje sa farmerkama sa visokim strukom značajno izdužuje noge. Druga opcija je da nosite ovakav top sa suknjom. Pokušajte i rezultati će vas prijatno iznenaditi!

Izvor: Brightside.me
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Your email address will not be published.